Blog

LLIBRES PER L’ESTIU!

Arriba l’estiu i tenim més temps per poder llegir. De la mà de Synusia, us portem unes recomanacions perfectes per poder llegir per passar la calor…

De 16 a 19 anys:

Narrativa:

Binti
ean: 9788417925543
editorial: Raig verd
argument:

La Binti és la primera himba convidada a estudiar a Uni Oomza, la universitat intergalàctica més prestigiosa. Per poder estudiar a Uni Oomza, fugirà en la primera nau que surt del planeta, desafiant la seva família i els seus costums, en un viatge més important del que ella s’espera. Els khoush són en lluita contra els medusa, una raça alienígena que segrestarà la nau on viatja la Binti. La Universitat Oomza ha desafiat els medusa i ella serà la peça clau d’un conflicte interestel·lar.

Binti és el primer llibre de la trilogia Binti. Inclou el conte de l’edició especial de la trilogia, Foc Sagrat.

 

Assaig – Històries de vida:

Marrón
ean: 9788419172556
editorial: Blackiebooks
argument:

El debut de Rocío Quillahuaman, una de las ilustradoras más conocidas de nuestro país gracias a sus animaciones humorísticas.
Rocío Quillahuaman nació en Lima, y diez años después se trasladó con su familia a España. Su primera experiencia al llegar fue la de que destripasen su peluche de Winnie de Pooh en el aeropuerto, en busca de droga. A partir de ahí tan solo le quedó acostumbrarse a vivir en un mundo profundamente racista y misógino, que no perdía una sola oportunidad de recordarle continuamente que, allá donde estuviese, estaba fuera de lugar.
Marrón, su primer libro, son unas memorias rabiosas, a corazón abierto, en las que repasa los momentos más significativos de su infancia y adolescencia. Un viaje lleno de humor hacia la búsqueda de sí misma, y de un lugar (y las personas) que al fin pueda reconocer como casa.

 

Còmic- novel·la gràfica

Maus. Relat d’un supervivent
ean: 9788412511222
editorial: Trilita
Argument:

La veritat és que Maus és un llibre que no es pot deixar, ni tan sols per anar a dormir. Quan dos dels ratolins parlen d’amor, et commouen; quan sofreixen, plores. A poc a poc, a través d’aquest petit conte que inclou patiment, humor i les proves de la vida diària, quedes captivat pel llenguatge d’aquesta vella família de l’est d’Europa, i atrapat pel seu ritme gradual i hipnòtic. I quan acabes Maus et sents infeliç d’haver abandonat aquest món màgic.

 

De 20 a 30 anys:

Narrativa:

Un detall menor
ean: 9788410180048
editorial: navona
argument:

Els militars d’un destacament israelià patrullen en cerca de qualsevol indici de vida palestina amagada entre els promontoris del desert del Nègueb quan, en una de les seves expedicions, troben un grup de beduïns en un oasi escàs. Després d’obrir el foc, l’únic cos amb vida que resta és el d’una noia jove, que capturen, violen i maten uns dies més tard, sota el sol inclement. És el 13 d’agost de 1949. Aquesta data, una simple ocurrència, obsessiona, anys més tard, una jove palestina que, tot i viure en plena ocupació i envoltada de violència, sent la necessitat imperiosa d’investigar aquell antic crim. Traspassarà tots els límits per fer-ho: militars, geogràfics, físics, psicològics i mentals. El desassossec i el perill la continuaran durant un llarg viatge en cotxe que marcarà el seu destí.

Adania Shibli ens entrega un relat quirúrgic on la tensió narrativa es construeix a través de cada detall. Una lectura que ens fa habitar dins una atmosfera hostil a un ritme desesperant i ens empeny a reflexionar sobre l’artefacte literari, l’opressió i la por.

 

Assaig – Històries de vida:

Hija de inmigrantes
ean: 9788417605919
editorial: nube de tinta
argument:
«No vas a llorar Lunja, no vas a llorar -me decía para mis adentros mientras aplicaba mi técnica antilloro-. ¿No dice tu familia que eres la leona Lunja?», me preguntaba para envalentonarme.

Lunja es valiente. Una guerrera. Nacida en un pequeño pueblo de Cataluña siendo de origen amazigh, etnia índigena autóctona del norte de África, se enfrenta desde muy niña al racismo, a la pobreza e incluso, a veces, a su propia cultura.

Hija de inmigrantes relata la historia de una niña que crece en un pequeño pueblo de Cataluña, siendo hija y parte de una de las pocas, únicas, familias migrantes de la zona.

Llegados de Azgangan, de la zona del Atlas en el norte de Marruecos, esta es la novela de una niña de origen amazigh que debe ser adulta antes de tiempo, y para quién el descubrimiento de su propia identidad va de la mano del racismo y la pobreza.

La historia de Lunja es la historia de tantas, tantísimas familias migrantes que llegan en busca de una vida mejor. De padres pobres y analfabetos y ajenos a una lengua y a una cultura, es ella quién ya de pequeña debe lidiar con la burocracia de los servicios sociales, los insultos racistas y un sistema educativo que excluye a quien no se puede pagar los libros, bolígrafos y libretas. Una niña nacida entre dos mundos que, al crecer, empieza odiar su cultura de origen, su lengua materna, su pelo rizado, y hace lo imposible por amalgamarse en una vida que no es la suya.

Pero crecer es también encontrarse a una misma. Y a entender la fuerza que tiene por ser quien es: hija de inmigrantes. Y será en este camino en el que aprenderá que el rechazo es fruto del racismo de la sociedad y su empoderamiento que le da pertenecer a dos culturas, a pensar en lenguas distintas. Desde las memorias en un piso en el que conviven más de diez personas a su graduación en la universidad hay toda una vida. La vida de Lunja.

 

Còmic- novel·la gràfica

Miss Davis. La vida i les lluites d’Angela Davis
ean: 9788418705809
editorial: Tigre de Paper
argument:
Nascuda el 1944 a Birmingham, a Alabama, creix en un ambient de segregació racial i de durs atacs del Ku Klux Klan. De jove ja s’interessa per la lectura del pensament marxista i ràpidament s’involucra en associacions estudiantils i moviments polítics com el Partit Pantera Negra o el Partit Comunista dels EUA. En una època convulsa de repressió i infiltracions policials, es convertirà, arran d’un incident en el judici a George Jackson i els Germans de Soledad, en «l’enemic públic número 1» de l’FBI i l’empresonaren per condemnar-la a mort. És llavors que es crea el Comitè Nacional Unit per l’alliberament d’Angela Davis. El món sencer coneixerà la seva història i en demanarà l’alliberament.